Kokuyo Mister Jellyfish

Categorie
Product Design | Concepten

In 2013 heb ik meegedaan aan de Japanse ‘Kokuyo Design Award’ wedstrijd met mijn ontwerp ‘Mister Jellyfish’. De opdracht van de wedstrijd was het ontwerpen van een leuk en vrolijk product voor op kantoor.

Tegenwoordig gebruiken we steeds meer verschillende kabels om apparaten aan de computer te koppelen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende kabels voor externe harde schijven, telefoons en mp3 spelers. Meestal slingeren deze kabels overal op kantoor rond, en wanneer je ze nodig hebt zijn ze nergens te vinden. Sommige mensen bewaren alle kabels in een doos, maar hierdoor raken alle kabels weer in de klit.

Om dit probleem op een leuke manier op te lossen ben ik gekomen op het idee van ‘Mister Jellyfish’, een kabel organizer voor aan de muur. Mister Jellyfish biedt ruimte voor minstens zes verschillende kabels. De kabels worden hiermee op een geordende en ruimtebesparende manier opgeborgen. Het product bestaat uit slechts twee onderdelen; een basis gemaakt van kurk en een semi-transparante cover. Naast deze functionele eigenschappen brengt Mister Jellyfish met zijn vrolijke verschijning ook nog wat sfeer in het kantoor.